Endnu et beskedent forslag

Den 31. august udkom Endnu et beskedent forslag – til at forbedre de asylsøgende flygtninges ulykkelige situation og gøre deres tilstedeværelse i Danmark til en fordel for dem selv og for det danske samfund af John St. Waft med forord af DR. Engelhardt.

Kulturjournalisten, Robin Engelhardt, hævder at have fundet dette skrift Endnu et beskedent forslag af John St. Waft, mens han ledte efter trusselsbreve i Rigspolitiets Arkiv for Anonyme Skrifter. I pamfletten, som Autre har valgt at udgive trods det kontroversielle indhold, foreslås det at bruge asylansøgere som levende skydeskiver i det danske forsvar og andre ubehagelige ting.

Forlaget gør venligst opmærksom på den litterære tradition fra 1700-tallets England, som Jonathan Swift startede ved at skrive det satiriske essay A Modest Proposal (1729), hvor han beskriver, hvordan man kan spise spædbørn. Det gjorde han for at skabe opmærksomhed om de elendige vilkår, børn levede og arbejdede under.

Som læser må man selv afgøre om den, der har skrevet Endnu et beskedent forslag, mener det alvorligt eller snarere bevæger sig ind i den nævnte litterære og politiske tradition.

Robin Engelhardt, der sammen med Christian Lund har udgivet to bøger med trusselsbreve Jeg er bevæbnet og har tømmermænd (2008) og Jeg tager bomben med når jeg går (2009), har senest udgivet et rost essay om sin opvækst i Østberlin i Berlin i Vide Verden-serien (2012).

Alle pengene fra salget af pamfletten går til at forbedre asylansøgeres vilkår i Danmark. Redaktøren og grafikeren har derfor også arbejdet gratis.